HTML

Ingatlanbazar.hu

A www.ingatlanbazar.hu hivatalos blogja.

Friss topikok

  • gcsapo: Sajnos ez a probléma nálunk is jelentkezik, annak ellenére, hogy a nevünkben csak a az ingatlan eg... (2010.04.27. 16:35) Nem mi vagyunk az Ingatlanbazar.com!
  • nrgmedia: Kedves Ponte, Felvetései jogosak. A több településre történő keresés igénye már régóta fennáll. Er... (2010.04.07. 10:29) Ingatlanbazar.hu reklámkampány
  • soanie: ÁÁÁáááááááááá! Emberek! Most mindenki azt csinálja amit a szolgáltató? Erőből tárgyal?!?!?!? Nem ... (2010.02.05. 15:15) Stop az újradátumozott hirdetéseknek
  • cdynamic: Gratulálok a cikk megírójának!!! A legszebb az egészben, hogy azokat CSALÓZZA le cikk írója akikbő... (2010.01.29. 17:05) Üdv 2010!

Linkblog

2010.03.15. 20:38 nrgmedia

Ingatlanbazar.hu reklámkampány

 

Tisztelt partnereink!

 

Bár reggel még havazott, de a tavasz itt van, ez most már biztos. A tavasz pedig magával hozza – remélhetőleg – az ingatlanpiac élénkülését. Erre szeretne az Ingatlanbazár rásegíteni, ha lehet, minél hatásosabban. Most tervezzük az év hátralévő részének marketingjét, ami az eddiginél jóval hangsúlyosabb lesz. Nem szeretnénk viszont abba a hibába esni, hogy azt higgyük magunkról, nálunk jobban ezt senki sem tudja. Látható volt az ingatlan.com tv-reklámja, láttam az ingatlan.net óriásplakátját. Ezekről hallottam jó és rossz véleményeket egyaránt. Nyilván nem lehet olyat csinálni, ami mindenkinek tetszik, de mivel elsősorban az ingatlanszakmának szolgáltatunk, így egyértelmű, hogy kikérjük annak véleményét.

 

Köszönettel veszek tehát minden javaslatot, tanácsot, kritikát, véleményt arról, hogy hol és hogyan érdemes az Ingatlanbazárnak hirdetnie.

 

Aki esetleg nem látta volna az említett két reklámot:

Ingatlan.net óriásplakát

(Sajnos csak telefonos képem van róla. A felirat azt mondja, hogy "régen próbálod eladni?", és a bal alsó sarokban egy .net felirat.)

 

Ingatlan.com videó: www.youtube.com/watch

 

Üdvözlettel:

Rózsavölgyi Péter

 

 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanbazarponthu.blog.hu/api/trackback/id/tr371842286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mukiluni 2010.03.17. 15:27:16

javasolnám pl a 4es-6os villamost

Katusss 2010.03.18. 14:06:20

Szerintem a tv reklámok, illetve az újságokban megjelenő reklámok hatásosak!
Lenne még egy javaslatom ami nem konkrétan ide tartozik.... szerintem nagyon megnehezíti az ingatlan keresést, hogy nem lehet egyszerre több városban keresni, illetve nem lehet megadni, hogy pl 30 és 50 mft között keresek.
Ezt a problémát mindenképp orvosolni kéne, mert többektől hallottam a visszajelzést hogy ez nem tetszik a keresgélőknek és inkább más portálokon nézelődnek.
Amióta ez van én személy szerint kevesebb megkeresést kapok mint régebben.
Szeretem az Ingatlanbazárt :) és szeretném ha sok sok hívást kapnék innen.

Köszönöm!

BBo 2010.03.19. 09:54:23

Úgy gondolom, hogy a "road Show" hatásos, egy karitatív céllal még jobb.

nrgmedia 2010.03.19. 20:49:58

Köszönöm a tippeket!
Sorjában:
A 4es, 6os villamoson mi is gondolkodunk, most megerősítést is kaptam.
Tv és újság. Mindkettő rendkívül drága, és ha konkurensünk tv-reklámjának hatását nézem, akkor nem biztos, hogy megéri. Ha viszont nem országos újságokat használunk, hanem a helyi (akár ingyenes) lapokat, akkor az már érdekes lehet. Gondolkodunk ezen is.
Road Show. Felmerült már ez is. De olyan céllal, hogy az ingatlanosoknak adjunk valami pluszt. Pl. Google oktatás egy megfelelő szakértőtől, hitelpiaci előadás, együtt gondolkodás stb. Ez valamikor útjára is fog indulni.
Katusssnak külön köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy ilyen érzelmeket táplál irántunk. Remélem kellően tudjuk viszonozni :) A felvetett problémára a válaszom:
Próbáljon (bár tudom, hogy már nehéz) nem ingatlanos fejjel gondolkodni. Ha egy vevő ingatlant keres, akkor szinte mindig tudja, hogy hol keresi. És az sem életszerű, hogy nem tudja az illető, hogy 30 vagy 50 milliót akar rászánni... Minden tettünk arra irányul, hogy a felhasználó a lehető legszűkebb - az igényeinek megfelelő - listákat kapja, hiszen így lesz neki a legkönnyebb megtalálni a megfelelő ingatlant. A közeljövőben ezen problémák egy csapásra meg fognak szűnni az oldalunkon - erről később.
Tudom azonban, hogy a megbízások vadászásához kellenek a teljes listák. Van is az oldalon lehetőség az ingatlanosoknak ezeket látni. Ha megkeresi üzletkötőjét (vagy akár engem) akkor meg fogjuk tudni mutatni, hogy hol. És egyben megvizsgáljuk annak okát is, hogy miért van kevesebb megkeresése, hiszen a gyakorlat a fejlődésünket mutatja.

ponte 2010.04.06. 18:47:29

Ha egy vevő ingatlant keres, akkor szinte mindig tudja, hogy hol keresi. És az sem életszerű, hogy nem tudja az illető, hogy 30 vagy 50 milliót akar rászánni...

Ha kicsit későn is, de szeretnék reagálni.

Nem kevesen vannak, akik mondjuk a Bakonyban (Mátrában, Győr környékén stb.) akarnak ingatlant venni. Ehhez meg kell nézni az adott tájegység, körzet összes települését. Lényegesen egyszerűbb lenne a keresés, ha az érdeklődő egy ctrl-lal kijelölné az őt érdeklő településeket. Ez az egyik.
A másik: nagy tévedés, hogy az ügyfél 10%-os tűréshatáron belül keres csak. Sőt. Gondoljunk bele: egy rendkívül lelakott és egy igényesen felújított ház között árban mekkora a különbség? Sokan nem döntik el, hogy felújítandó vagy felújított ingatlant vegyenek. Ha tetszik a felújított ház (burkolatok stb.) akkor megveszi az érdeklődő, de jó néhányan inkább vesznek felújítandót, és az általuk elképzelt módon renoválják, alakítják. Ebben az esetben simán összejön még a Katusss által említett különbség is

nrgmedia 2010.04.07. 10:29:34

Kedves Ponte,
Felvetései jogosak. A több településre történő keresés igénye már régóta fennáll. Erre megfelelő választ ad majd a szeptemberben induló új Ingatlanbazar.hu, ahol térképes kereső lesz, kistérségig történő szűkítéssel. Városokon belül városrészig lehet majd szűkíteni a feltételeket.
A 10%-os határt azért kellett bevezetnünk, mert amikor korlátlan lehetőséget adtunk a felhasználóknak, akkor sajnos a keresések 75%-át úgy indították, hogy nem adtak meg árat. Így többezres listákat kaptak, ami áttekinthetetlen.
Az állapotjelzéshez fűzött véleményével is egyetértek. Ez egy teljesen szubjektív dolog. Ugye egy x személy szerint újszerű ingatlan, lehet, hogy y számára felújítandó, mert az ő igényszintje magasabb. Az új oldalon ez is egy másfajta megközelítést fog kapni.
süti beállítások módosítása